Posted by: andreeacorodeanu | July 20, 2013

Pe Adanca si putin pe Ace

18 07 2013

Nu am mai scris de ceva timp desi ture faine au tot fost, doar timp ba si chef si mai ba. A fost si catarat, au fost si plimbari, chiar si la mare. Cum timpul a trecut peste ele o sa scriu despre o tura recenta dintr-o zi de joi, tura organizata de Eugen Horjea pe carpati.org.

Proaspat intoarsa dintr-o tura organizata de mine pe acelasi site, Valcelul si Valea Spumoasa plus Portita Caimanului, incep saptamana prin a mai baga un ochi pe site. Vad tura pe Adanca si Acele Morarului, frumos tare, nici nu ma gandesc prea mult si ma inscriu. Nu tarziu sunt si acceptata iar intre timp pana in ziua plecarii inca un baiat Dragos. Libera nu eram in ziua aia dar draga mea colega Adriana ma ajuta repede cu un schimb :D.

Dimineata de joi in gara ma intalnesc cu Dragos si luam primul tren catre munte. In Busteni Eugen ne astepta si mergem cu masina lui la Gura Diham, slava Domnului ca tare mi-e sila de drumul ala :). Bucegii erau acoperiti de nori urati si ne era tare teama ca va trebui sa reconfiguram traseul, dar….

Nu stam mult si o si pornim catre Valea Morarului intr-un ritm alert facand foarte putin pana la ea.

SAM_0973

Pana sa intram in Adanca natura ne ofera o supriza placuta, norii incepeau sa mai dispara si pana si soarele iesea si ne zambea timid asa pentru sufletele noastre. Intram pe Adanca cu ceva emotii, vazusem ca mai este inca zapada, dar s-a putut merge printre ea si stanca, nu fara a nu ne face ca niste porcusori, mai ales eu :D.

SAM_0979

SAM_0985

SAM_1001

Ma simt foarte bine si imi place la nebunie, trecem de fiecare saritoare usurica, placerea e maxima.

SAM_1006

Ajungem si la vestita saritoare cu bolovan unde se croseteaza multe anouri si cordeline, Eugen trece primul cu ceva emotii :).

SAM_1008

SAM_1011

14

Urmez eu, ma trag de tot ce pot si trec. Urmeaza tragerea rucsacilor si il filez eu pe Dragos care vine si el destul de repede. Desi incepator Dragos pot spune ca s-a descurcat exceptional, poate varsta? :)) Proaspat sublocotenent, de abia iesit din facultate 😀

Continuam si dam din nou de zapada care ne ingreuneaza un pic, ma fac din ce in ce mai murdara, ma chinui sa trec printre ea si stanca cum pot, stanca uda mai imi da ceva emotii, dar incet incet castigam teren si ajungem la branuta care ne va scoate la Ace.

2

1

Facem un mic tur de orizont…

12

SAM_1038

10

… si drumul nostru

SAM_1046

Doamne cat de frumoasa este zona asta nu ma pot satura deloc de ea, cred ca Morarul e cel mai  de suflet din Bucegi. Nu mai spun ca soarele era la loc de cinste, chiar ardea si doar din cand in cand se mai innora cat sa ne racoreasca placut.

11

13

Urcam direct la Acul Mare si lasam in spate creasta Ascutita.

SAM_1056

Acolo ii arat lui Dragos optul prin urmarire, semi cabestanul si il las sa-l fileze pe Eugen.

9

SAM_1060

SAM_1064

Cum nu aveam decat o semicoarda la noi (imprumutata de la Andrei Done, multumesc), ii las lui Dragos placerea de a fi secund si eu ma duc pe balustrada nu inainte de a ma intoarce inca o data pe creasta sa-mi faca si mie Eugen o poza asa mai pe langa coarda :)).

SAM_1080

Nici unul dintre ei nu a avut aparat dar nu asta conteaza, imi stiu moaca obosita destul de bine, in schimb le-am facut eu lor destule :)).

SAM_1107

SAM_1106

SAM_1088

SAM_1109

7

Continuam cu Degetul Rosu care a fost la liber mai mult, doar la hornul de iesire am cerut ajutor ca am avut ceva emotii :).

SAM_1118

8

SAM_1130

Pe Deget am stat si am admirat cu o asa placere, ahhhh iubesc coltii astia sunt atat de frumosi si ofera privelisti atat de impresionante. Si asa eu imi propusesem ca in fiecare an sa ajung aici cel putin o data :).

SAM_1133

SAM_1137

SAM_1141

SAM_1143

Cu greu ne urnim si rapelam. De acolo continuam pana in Valea Cerbului pe brana, timp pentru restul Acelor nu era si oricum nu erau in plan. Dar mie mi-a placut si am savurat fiecare moment petrecut acolo.

SAM_1151

SAM_1153SAM_1177

4

5

SAM_1185

6

SAM_1188

3

SAM_1197

Rapid ajungem si la Gura Diham, Eugen ne duce pana in Sinaia de unde luam un IR cu intarziere si care ne duce si ala rapid in Bucuresti intr-o ora si 45 min. Totul s-a petrecut atat de repede incat nici nu m-am dezmeticit si am si ajuns acasa, chiar devremeee :)). Dar amintirile sunt frumoase, m-am relaxat si am avut si o companie placuta.

Multumim Eugen, a fost o tura chiar reusita! Si multumesc naturii care ne-a lasat sa avem o tura atat de frumoasa :).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: